Rania ved den avsperrede grensen mellom Hellas og Makedonia. Foto: Anders Hammer

RANIAS FLUKT 2

Tilskudd: 200 000

Dato: 7. november 2018

Type tilskudd: DokumentarProduksjon

Om prosjektet

I dokumentaren ”Escape from Syria: Rania’s Odyssey” fulgte vi den unge kvinnen Ranias dramatiske flukt fra Syria til Østerrike. Den har hatt over ni millioner visninger hos avisen The Guardian, og vant blant annet The Webby Awards og One World Media Award for beste rapportering om flukt i 2018. I “Ranias flukt 2” skildres det hvordan det har gått med Rania de første årene som asylsøker i Europa.

 

Konsulentens vurdering:
Regissør og produsent Anders Hammer har lagt et svært godt fundament for oppfølgeren etter å ha lykkes med en enorm viral suksess i 2017-filmen om Ranias flukt fra Syria til Europa. I samarbeid med The Guardian fikk filmen over 9 millioner visninger på nett. Rania har med dette allerede et stort publikum og mange følgere som nå vil kunne bidra til at også “Ranias flukt 2”, om hennes første år som asylsøker i Europa, kan bli en nett-suksess.

Fokuset denne gangen er integrering, og problemstillingen for dokumentaren er brennaktuell: Hvordan kan flyktninger integreres på best mulig måte? Regissøren vil igjen skape debatt med en film som gjennom en god plan vil la seg enkelt deles i sosiale medier. Filmen vil forhåpentligvis bidra til et bredere faktagrunnlag i den svært polariserte og emosjonelle debatten.

Unge Rania er en sterk og åpen kvinne som mange vil kunne kjenne seg igjen i. Gjennom Anders Hammers sterke pågangsmot og gode regi vil vi med sikkerhet komme tett på prosessene hun går gjennom, og oppleve hennes ektefølte engasjement.

Format: DokumentarProduksjon

Produksjonsselskap: HAMMERTIME ANDERS SØMME HAMMER

Produsent: Anders Hammer

Regi: Anders Hammer

Manus: Anders Hammer