Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Veier ut av Viken 2018 er i gang!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenters utviklingsprogram for dokumentarfilm «Veier ut av Viken» arrangeres nå for tredje gang. Programmet går over 6 måneder og syv prosjekter deltar.

-Prosjektene som er plukket ut har alle et stort potensialet til å nå ut til et større publikum og vi gleder oss til å følge disse gjennom det neste halvåret, forteller Sirin Eide, fagansvarlig i Viken filmsenter.

 

 

 

Følgende prosjekter og deltakere utvikles i «Veier ut av Viken 2018» 

  • Kid´s CUP (MEDIEOPERATØRENE):  Line Hatland, Ingvil Giske og Mari Monrad
  • Uten tittel  (HUNGRY HEARTS PRODUCTION): Tonje Gjevjon
  • Sommerbarna: (PUFFIN FILM): Linn Helene Løken og Guro Sollie Hansebakken
  • A Syrian Cell (UPNORTH FILM): Dalia Al-Kury og Jonathan Borge Lie
  • The Dolphin Enigma (TEN THOUSAND IMAGES): Runar Jarle Wiik og Mette Cheng Munthe-Kaas
  • Lille-Axel ( ANTIPODEFILM): Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg
  • Punam (MEDIEOPERATØRENE): Natasa Urban, Ingvil Giske, Mari Monrad

 

 

Bård Kjøge Rønning deltar på «Veier ut av Viken» for første gang med prosjektet Lille-Axel. Vi spurte hva han forventer seg av utviklingsprogrammet?

-Det er fruktbart å lufte ulike aspekter av prosjektet i en såpass kompentent gruppe. Jeg forventer å få konkrete tips og råd angående alle etapper i prosessen, både innad i gruppa, samt fra de eksterne kreftene, sier Kjøge Rønning.

Du har med deg et prosjekt som dere tidligere har vunnet to pitchekonkurranser med, hvilke tanker har du om utviklingen?

-Lille-Axel er et prosjekt som narrativt og dramaturgisk fortsatt kan gå ørten ulike retninger. Vi er i en fase med kartlegging og logging av et omfattende arkivmateriale, manusutvikling og nye opptak. Det føles per dags dato kaotisk og overveldende, men det er slik det skal være i utvikling. Målet er at Lille-Axel skal vises bredt også utenfor Norge og Norden. Erfaringer fra «Veier ut av Viken» kan forhåpentligvis bidra til dette, fortsetter Kjøge Rønning.

 

 

Mette Cheng Munthe Kaas er en av veteranene i programmet og deltar på «Veier ut av Viken» for tredje gang. Kan du fortelle oss litt om hva du forventer å få ut av utviklingsprogrammet denne gangen?

-Ja jeg har vært så heldig å få bli med 3 ganger på “Veier ut av Viken”. Alle tre prosjekter har vært veldig forskjellige. Denne gangen føler jeg at vi har kommet med på et veldig riktig tidspunkt, der vi er mottagelige for å ta til oss råd og veiledning nå i oppstartsfasen med Freddy Neumann , og etterhvert som vi har skutt pilot og kommet videre med manus – kunne få med oss Iikka Vehkalahtis innsikt. Erfaringen er at dette, kombinert med felles diskusjoner med de andre deltagerne i «Veier ut av Viken» kan være utrolig nyttig for prosjektet i at vi blir oppfordret til å virkelig kjenne på kjerne-motivasjonen for å lage filmen og spisse budskapet så mye som mulig. Samtidig får vi også hjelp til å jobbe med å bygge et publikum, og et liv, for filmen, fra tidlig av.

Kan du fortelle litt om prosjektet du/dere er i gang med?

-Filmen heter “Delfin-gåten”, og utforsker hvorfor vi mennesker er de eneste skapninger på land som fødes med delfin-egenskaper. Vi blir med på en eventyrlig jakt som leder et humørfylt team til et veldig overraskende svar, forteller Mette Cheng Munthe Kaas, produsent i Ten Thousand Images.

 

Veier ut av Viken ledes av Sirin Eide fra Viken filmsenter og Eirin Gjørv.

Kontaktperson

Sirin Eide

Fagansvarlig bransjehevende tiltak og talentutvikling
Telefon: +47 924 41 441
E-post: sirin@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.