FILMKURS FOR JENTER  (13-17 ÅR)

Syns du det er spennende med film?  Har du lyst til å skrive ditt eget manus og la det bli til en virkelig filmhistorie? Vil du lære mer om hvordan en regissør jobber med bilder og skuespillere for å skape en engasjerende filmopplevelse?

Filmkurset går over to dager og gir grunnleggende innføring i manus og regi.

Tid: HELGEN 10-11 NOV  (kl 12-18 begge dager)
Sted: Tangenten, Nesodden
Kursdeltagerne må ha tilhørighet i Follodistriktet.
Kurset er gratis

Det blir bl.a. innføring i klassisk manusskriving, dramaturgi, karakterutvikling, hvordan vi utvikler en god scene og troverdig dialog.

Gjennom ulike øvelser, gruppearbeid, undervisning, veiledning og utvikler vi små korte filmmanuskripter som kan bli til ferdige filmer!

Innføring i hvordan regissøren jobber med kamera, visning av ulike filmklipp, hvordan forskjellige regissører lager film, å blokke/planlegge en scene og improvisasjon og skuespillerteknikk. Regi av skuespillere.  Ulike øvelser i personinstruksjon.

Tar utgangspunkt i at kursdeltagere filmer med egne ipads/evt at vi får lånt disse.

Vi filmer noen av manusene og det blir enkel innføring i klipp.

 

Dessverre er det bare 15 plasser. Så førstejente til mølla!
Påmelding til: liljaingolfsdottir@hotmail.com


Om kursholder:

Lilja Ingolfsdottir har 20 års erfaring som manusforfatter og regissør. Hun har utdanning fra London Filmschool og Famu, den nasjonale filmskolen i Tsjekkia. Lilja har også omfattende erfaring med å holde filmkurs for barn og unge. Fortiden jobber hun med å utvikle  langfilm.

 

Tiltaket gjennomføres med tilskudd fra VIKEN UNG