Bransjedøgn 10. – 11. oktober 2018

Viken Filmsenter ønsker for tredje år på rad film- og spillbransjen i Akershus, Buskerud, Oslo, Vestfold og Østfold velkommen til årets bransjedøgn i Sandefjord.

Som tidligere år blir det et døgn med inspirasjon gjennom foredrag, intervjuer, case-studies, mingling, mini-verksteder og god mat – alt komprimert inn i ett langt døgn.

Dette er ment som inspirasjonsdager for både dokumentar-, fiksjon- og spillbransjen. I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for at du kan styrke nettverket ditt.

Målgruppe: den etablerte delen av bransjen i Viken-regionen
Påmeldingsfrist: 24. SEPTEMBER 2018 (ingen refusjon etter påmeldingsfristen)
Dato: onsdag 10. oktober – torsdag 11. oktober
Sted: Scandic Park Hotel Sandefjord
Kursavgift: Earlybird: 500,- (før 1. september) 750,- (fra 1.  september)

Det er samme pris selv om du er med én eller to dager.
Prisen inkluderer overnatting i enkeltrom.


 

PROGRAM BRANSJEDØGN 10.- 11. oktober
VEKST I VIKEN  


 

Dag 1 – Fra frø til spire og blomstring

 

10:30 Velkomstarrangement, nettverksbygging og nettverkstrygging.

11:00 Ledelse og tydelighet – interaktivt foredrag av Frode Reksten
Ledelse, – hva er egentlig det og hva ønsker medarbeiderne våre av oss? Det administrative paradoks, motivasjon og tydelig kommunikasjon er noen av områdene Reksten vil fokusere på i sitt foredrag.

Frode Reksten arbeider innen ledelse og  strategi og har en variert erfaring fra næringsliv, samt offentlig sektor og akademia. Reksten er i dag tilknyttet blant annet Handelshøyskolen BI og Universitetet i Sørøst-Norge. Han kombinerer forskning med praktiske eksempler fra arbeidslivet og er flere ganger kåret til årets foreleser ved Handelshøyskolen BI og Confex Kompetanse.

 

12:00 «Det trygge huset»  –  samtale med Robin Jensen
Robin Jensen og Mikrofilm A/S laget oppdragsfilm om et krisesenter og endte opp med å vinne pris for beste dokumentarfilm i European Childrens Association 2018.  Jensen deler sine erfaringer fra prosjektet og hvordan han løste oppgaven.  Robin Jensen er manusforfatter og regissør innen animasjon og dokumentarfilm.

 

12:30 «My favorite war»  –  foredrag av Ilze Jacobsen
Ilze Jacobsen forteller og viser klipp fra sin personlige dokumentarfilm som skal stå ferdig til neste år. Jacobsen er dokumentarist og medeier i Bivrost film og tv. I 2009 mottok hun Gullruten for dokumentaren «Min mammas gård». Jacobsen og Bivrost film står også bak dokumentarserien «Sånn er jeg, og sånn er det» som går for fjerde sesong på NRK.

 

13:00 LUNSJ

14:00 Presentasjon av ettermiddagens verksteder og folkene som skal lede de:
Aslaug Holm, Kari Anne Moe, Frode Reksten, Tone Johnsen og Cecilie Stranger- Thorsen.

 

14:15 Emilie Norenberg viser og forteller om oppdragsfilmen «Likelønn»
I forbindelse med kvinnedagen fikk Emilie Norenberg i oppdrag fra Finansforbundet å lage en film med fokus på likelønn. Videoen endte opp med å bli sett av 70 millioner mennesker verden over, og tiltrakk seg noen av verdens største nyhetssider. Emilie Norenberg er utdannet regissør fra The Arts University of Bournemouth.

 

14:30 Talent Norges kvinneløft – samtale med Maria Bock  
Maria Bock leder Talent Norges kvinnesatsing og deler her sine tanker om «Me too»-fenomenet. Bock forteller også om den nye kvinnesatsing som har som mål å forandre strukturer som opprettholder skjevfordeling mellom kjønnene.

 

15:00 «The Tower»  – foredrag av Mats Grorud
Mats Grorud viser klipp og forteller om prosessen bak «The Tower», en animasjonsfilm om å være flyktning i Palestina. Grorud følger flere generasjoners liv som flyktninger, fra fordrivelsen i 1948 og frem til i dag. Prosjektet er et samarbeid mellom Frankrike, Norge og Sverige.  Filmen har premiere 30. november. Grorud er animatør, regissør, manusforfatter.

 

15:30 pause

 

16:00 – 18:30
Fem parallelle verksteder i ulike møterom

 

1. Ta vare på deg selv og ta vare på tiden din – Frode Reksten

I et verksted brukes verktøy, og her får du en del konkrete og velprøvde praktiske verktøy du kan benytte deg av for ikke å være passasjer i eget liv.

Frode Reksten arbeider innen ledelse og  strategi og har en variert erfaring fra næringsliv, samt offentlig sektor og akademia. Reksten er i dag tilknyttet blant annet Handelshøyskolen BI og Universitetet i Sørøst-Norge. Han kombinerer forskning med praktiske eksempler fra arbeidslivet og er flere ganger kåret til årets foreleser ved Handelshøyskolen BI og Confex Kompetanse..

 

2. Skriverom – kreativt samarbeid – Tone Johnsen

Om kreativt samarbeid i et skriverom. Tone Johnsen snakker om sin erfaring fra mange forskjellige skriverom i forbindelse med TV-serie-manus. Hvordan få det beste ut av alle i rommet? Finnes det bedre samarbeidsmetoder enn andre? Hva fungerer for hvem og hvorfor?

Tone Johnsen, utdannet produsent fra Den Norske Filmskolen, har jobbet som manuskonsulent og dramaturg i nærmere 15 år. Hun har blant annet jobbet som manuskonsulent og dramaturg i skriverommene til serier som Heimebane, Snøfall og TWIN. 

 

3. Aslaugs metode – Aslaug Holm

Hvordan få vanlige mennesker til å framstå som karakterskuespillere foran kamera? Gjennom å vise eksempler og filmklipp fra tidligere filmer hun har regissert og/eller fotografert som: Heftig og Begeistret, Oljeberget og Brødre vil hun konkretisere arbeidsmetoder og valg som har blitt avgjørende for det filmatiske resultatet.

Aslaug Holm vant som første dokumentarist Amanda for Beste regi med sin oppvekstdokumentar BRØDRE (2015), der hun filmet sine to sønner i over åtte år. Filmen har høstet flere internasjonale priser, bl.a hovedprisen i HotDocs, Toronto.

 

4. Mentalitetsskifte for framtidens filmskapere – Cecilie Stranger- Thorsen

Om kombinasjon av gamle og nye finansieringsmuligheter, om utnyttelse av nye distribusjonskanaler og om publikumsbygging som verdiskaping.

Cecilie Stranger-Thorsen starter som film- og spillkonsulent for Viken filmsenter i 2019. Stranger-Thorsen  har hatt særlig fokus på nye medier og prosjektledelse for kreative næringer, og også vært i ledelsen for flere årganger av Nordisk Panorama i Malmø.

 

5. Dokumentarfilm-casting – Kari Anne Moe

Menneskene vi møter i filmene våre. Hvorfor ble det nettopp hans eller hennes historie? Hvilket arbeid ligger bak når hovedkarakterene flytter inn i hjertet hos publikum? Kari Anne Moe snakker om casting-prosess, relasjoner mellom ulike karakterer og arbeidet med dette i en produksjon.

Kari Anne Moe er regissør og produsent og er aktuell med filmen For vi er gutta. Hennes siste film som regissør var Pøbler som gikk på kino i 2015.

 

20:00 MIDDAG 

_____________________________________________________________________

DAG 2: Nye steder for vekst
– ny jord / ny gjødsel / nye områder

 

09:15   DINE FØTTER PÅ MINE ØYNE – kortfilm av regissør Rebecca Figenschou.
En av seks kortfilmer produsert av Oslo 16 i samarbeid med Det Norske Teateret og vist under navnet «Oslomonologene».

 

 09:30 Flukt fra IS med over ni millioner visninger på nett – samtale med Anders Sømme Hammer
I 2017 produserte og regisserte Anders Hammer dokumentaren «Escape from Syria: Rania’s Odyssey» om den unge kvinnen Rania Mustafa Ali som flykter fra Syria. Med denne produksjonen vant Hammer en av de viktigste prisene for nettproduksjoner i verden, The Webby Awards 2018 i kategorien nyheter og politikk. I dette foredraget forteller han om hvordan de laget det som ble et viralt fenomen.

 

10:00   Mobilspillet «My Child Lebensborn» et spill som dokumentar –  foredrag av Elin Festøy
Inspirert av en tamagotchi har Elin Festøy utviklet et mobilspill hvor oppgaven er å oppdra et traumatisert lebensborn-barn i Norge etter krigen. Elin Festøy er en kreativ produsent med spesielt fokus på interaktive, digitale formater og dokumentar. Hun er også produsent for VR-opplevelsen «Hans Børli i VR» og co-produsent for dokumentarfilmen «Wars Don’t End», som har premiere på BIFF i år.

 

Pause

 

10:45  Vår nye film- og spillkonsulent Cecilie Stranger- Thorsen i samtale med Ånund Austenå.
Hvilke tanker hun har om konsulentjobben som hun tiltrer etter nyttår? Cecilie Stranger-Thorsen starter som film- og spillkonsulent for Viken filmsenter i 2019. Hun har tidligere hatt særlig fokus på nye medier og prosjektledelse for kreative næringer, og også vært i ledelsen for flere årganger av Nordisk Panorama i Malmø.

11:00 Nytt fra filmkommisjonær i Oslo Adrian Mitchell

 

11:15 – 11:45  FELLESAVSLUTNING

Lunsj to go!

NB. Programmet er fremdeles under arbeid og vil oppdateres fortløpende!

 

MELD DEG PÅ HER

Påmelding – Bransjedøgn 2018

  • Pris: Kr 750,00

  • MasterCard
    Visa
     

    Betalingen håndteres av Stripe, og ingen kortdata blir lagret av oss. Pengene blir umiddelbart reservert på ditt kort når du sender påmeldingen.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Marie Bakke Bøhmer

Regionskoordinator

Telefon: 952 12 012

E-post: marie@vikenfilmsenter.no