Nyhetsbrev 18. august 2017

Fordypningsstipend

Endelig kan vi si gratulerer til de 13 utøverne som nå mottar fordypningsstipend fra filmsenteret. Intensjonen bak den nye stipendordningen er å gi utøverne det nødvendige pusterommet mange har behov for i det kreative og kunstneriske arbeidet, sier daglig leder Ånund Austenå.
Les mer

 

 

 

4 utviklingstilskudd til dokumentar 

Filmsenteret gir løpende tilskudd til utvikling av dokumentar og har hittil i august tildelt 500 000 kroner fordelt på fire prosjekter: Hestejentene, Lykken i livet, Lille-Axel og Hustruer4Real. Prosjektet Hustruer4Real med Charlotte Rødher Tvedt på regi omtales som en hybrid hyllest til verdens mest vellykkede revolusjon: den skandinaviske kvinnekampen.
Les mer her

 

 

 

 

Verksted 18. september

Vi har invitert den internasjonalt kjente dramaturgen og filmskaperen Fernanda Rossi til Oslo for å holde et heldagsverksted for dokumentarister. Plassene begynner nå å fylles opp.
Påmelding her

 

 

 

Skrivegrupper

Vi minner om oppstart av nye skrivegrupper for kort- og novellefilmprosjekter til høsten. Deltakerne får også tilbud om en-til en møter med dramaturg. Søk innen 5. september!
Mer informasjon her

 

 

 

Turnere med skolesekken?

Ønsker du å reise på skoleturné har du mulighet til å pitche prosjektet ditt for representanter fra den kulturelle skolesekken i våre fem eierfylker 3. november.
Påmelding her innen 30. august 

 

 

 

 

Andre frister og arrangementer i august 

21. august: Den nordiske Broen – filmpolitisk seminar under Den norske filmfestivalen i Haugesund

28. august: Er film vår tids sterkeste kulturuttrykk? – innspillsseminar i forbindelse med arbeidet med ny kulturmelding

30. august: frist for å søke NFI om utvikling og produksjon av kortfim etter konsulentvurdering

 

1. SEPTEMBER

Neste frist for å søke Viken filmsenter om produksjonstilskudd til kortfilm eller dokumentar, og utviklingstilskudd til spill er 1. september. Søknader må sendes inn før midnatt. Se retningslinjer på sidene SØK TILSKUDD