Produsentveiledning

Viken filmsenter tilbyr produsentveiledning i form av en-til-en møter med erfarne produsenter. Dette er et tilbud uten søknadsfrister for den profesjonelle delen av bransjen.

 

Vi har knyttet til oss produsenter med kompetanse på ulike felt og tilbyr deg veiledning med en av disse, eller en selvvalgt veileder. Pr i dag er Jan Dalchow, KriStine Skaret og Isak Eymundsson veiledere knyttet til ordningen, les mer om de nedenfor. Ordningen er for produsenter i vår region.

Veiledningen har en ramme på maks 7 timer og opererer med faste takster.

Sirin Eide er fagansvarlig for alle våre veiledningsordninger. Søknader om produsentveiledning behandles av John Einar Hagen.

Kort om ordningen:

 • Søker og veileder avtaler selv formen på veiledningsforløpet (møter/mail/skype)
 • Veileder skal være fra regionen.
 • Tilskudd gis kun en gang til samme prosjekt
 • Den som blir veiledet sender rapport til Viken filmsenter etter endt veiledning.
 • Det skal ikke gå mer enn 6 måneder fra tilsagn er gitt til rapport sendes til Viken Filmsenter v/ Sirin Eide

Se inspirasjonsdokument for produsentnotat HER

Se hvordan du søker HER

Produsentveiledere i ordningen 

 


Jan Dalchow
har produsert, regissert og pushet dokumentar- og kortfilm siden 1996. Han har før det bl.a. bakgrunn fra radio, TV- og musikkproduksjon, og har jobbet som både klipper, lyddesigner og filmkonsulent. Han har skrevet over hundre søknader, fått mange tilsagn (men flest avslag), deltatt på filmarenaen både nasjonalt og internasjonalt, nådd et stort publikum og vunnet priser både ute og hjemme. Målet til Jan som innholdsskaper er alltid å påvirke, med sterkt håp og tro om å kunne bidra til positive endringer. Han er glad i å motivere, klar for å finne løsninger og liker kort vei fra ide til handling.

Tips fra Jan:

 1. Fatt deg i korthet. Ingen har god nok tid til å vurdere prosjektet ditt.  Men ikke forvent at verken konsulenter eller publikum kan tematikken eller bakgrunnshistorien.
 2. Våg nye veier. Husk at 50 prosent av alle videovisninger skjer på mobile enheter.
 3. Gi og ta. Ikke hold kortene tett til brystet. Del ideene da blir de levende, forpliktende og dine. Og del erfaringene så de kommer til nytte for hele bransjen.

 

 

KriStine Skaret er til daglig Produsent i Stray Dog Productions AS, og jobber som konsulent for Midtnorsk filmsenter og dramaturg for workshops både ute og hjemme. Hun har bakgrunn som dokumentarkonsulent i NFI, samt over 20 års erfaring som produsent for nasjonale og internasjonale dokumentarfilmer og har også produsert Amanda- og Gullstolen- vinnende kortfilmer. Stine har en særlig interesse for kreative samarbeid, hybride formater og blandingshunder.

Tips fra KriStine

 1. Ikke gjør det…
 2. Kjenn etter hvorfor du vil produserer denne filmen, og definer din motivasjon og ambisjonene dine.
 3. Snakk med regissøren din og vær ærlig på dine egne mål og muligheter.

 

Isak Eymundsson ble utdannet fra produsentlinjen på Den norske filmskolen i 2012, og har jobbet som produsent i Ape&Bjørn siden. Han har produsert både kortfilm, spillefilm og tv-serier, bl.a. to sesonger av NRK Super serien KAMPEN, kortfilmene KVINNER&CAVA og THE COMMITTEE, og vært executive produsent på spillefilmen PSYCHOBITCH. Isak deler gjerne erfaring rundt både kreative samarbeid, finansiering og produksjonsforhold.

Tips fra Isak

 1. Bygg relasjoner til regissører og manusforfattere. De er det mest verdifulle for produsenter.
 2. Når velger prosjekt, vær sikker på at du brenner nok for det til å holde ut potensielt sett flere år med motstand.
 3. Vær grei med folk når du er på vei oppover i karrieren. Du vet aldri hvem du møter på når du er på vei ned…

 

 

Kontaktperson

John Einar Hagen

Fagkonsulent spill og interaktive produksjoner

Telefon: 911 00 176

E-post: john.einar@vikenfilmsenter.no