Cramps

Tilskudd: 300 000

Dato: 29. oktober 2019

Type tilskudd: KortfilmProduksjon

Om prosjektet

Kroppen forandrer seg dramatisk i løpet av puberteten, men hva om den begynte å forandre seg mer enn normalt? CRAMPS er en film om ensomheten ved et pubertalt svangerskap, smerten ved abort og hvordan ditt ufødte barn blir din nærmeste.

 

Konsulentens vurdering

Hver generasjon fortjener sine fortellinger om eksistensielle drama.  Thea Hvistendahl har med «Cramps» ambisjoner om å skape en samtaleåpner om abortspørsmålet med kvinnens historie i fokus. Manuset klarer på få minutter å spille ut en sår, sterk og kompleks fortelling med den unge målgruppa i kikkertsiktet og det er lett å se for seg at filmen kan skape både kunstneriske opplevelser og diskusjoner for eldre elever i Den Kulturelle Skolesekken.

 

Det er gledelig at Hvistendahl ønsker å fortsette utforskingen av kortformatets fortellerkraft, samtidig som hun er i gang med prestisjefylte internasjonale prosjekter. Her fortsetter hun samarbeidet med fotograf Pål Ulvik Rokseth og benytter et medrivende samtidig filmspråk for å dra oss inn i scenen og i den unge karakterens drama.

Format: KortfilmProduksjon

Produksjonsselskap: Drama Einar AS

Produsent: Mari Jørgensen og Kristin Emblem

Regi: Thea Hvistendahl

Manus: Hanne Christiansen og Thea Hvistendahl

Foto: Pål Ulvik Rokseth