KUKSVANEN

Tilskudd: 200 000

Dato: 7. november 2018

Type tilskudd: KortfilmProduksjon

Om prosjektet

Anna blir tatt i skrittet av en fremmed person på dansegulvet og tar sinne ut på Kuksvanen, som for henne er et symbol på normaliseringen av seksuell trakassering, og patriarkatets makt. Hun mener andre bør gjøre det samme, NÅ! Vi kommer tett på diskusjoner mellom unge mennesker om feminisme og trakassering, gjennom å følge Annas prosjekt som blir å erstatte Kuksvanen.

 

Konsulentens vurdering:
Frisk, sjelden, morsom, feministisk og spennende mockumentary- og multiplattformsprosjekt. En hybridfilm som med hell blander fiksjon og dokumentar. Med den aktuelle tematikken i nytt format blir det en film som tar unge kvinners plass i samfunnet på kornet med en god dose selvironi. Og som blant annet utfordrende spør om #metoo egentlig har endret noe.

Anna Ladegaard og Jenny Baklund Heradstveit er ganske ferske filmskapere men har lovende potensial. Ladegaard har erfaring fra teaterbransjen både med regi og som skuespiller. Heradstveit har hovedsakelig jobbet og studert dokumentar-regi. Produsent er Nina M. Barbosa Blad og Barbosa Film som fikk Amanda for beste kortfilm i 2017. Nina Barbosa er også nylig valgt ut til NFIs og Talent Norges nye utviklingsprogram UP.

Prosjektet er blant annet utviklet med hjelp av Viken Filmsenters fordypningsstipend.

 

Format: KortfilmProduksjon

Produksjonsselskap: Barbosa Film AS

Produsent: Nina M. Barbosa Blad

Regi: Jenny Baklund Heradstveit og Anna Ladegaard

Manus: Anna Ladegaard