MADE

Tilskudd: 50 000

Dato: 13. desember 2018

Type tilskudd: DokumentarUtvikling

Om prosjektet

MADE forteller historien til noen av Norges mest fremadstormende artister. Med MADE vil vi bli kjent med menneske bak artisten, meningen bak musikken og få et innblikk i musikkverden.

Vi vil følge et spennende utvalg av norske artister over en lengre periode. Historiene våre vil bli fortalt gjennom et portrett av artisten, en historie som foregår i sanntid og ved en dekonstruksjon av deres låter. Denne prosessen gjør at vi kommer enda tettere inn på artistens hjerte og visjon. Med denne dokumentaren vil vi inspirere seere og presentere noe av det beste i den norske musikkscenen for et internasjonalt publikum.

 

Konsulentens vurdering: 
Produsent/ regissør-teamet har lang erfaring fra musikkvideoproduksjon. Regissør David Solbjørg har også jobbet med flere dokumentariske TV-produksjoner og finner det naturlig som et steg videre å slå sammen erfaringen fra disse verdenene. De vil by på inspirerende kreative prosesser ved å følge et spennende knippe aktuelle norske artister når de skaper sin musikk. Tett på motivasjon og skaperglede, usikkerhet og nedturer. Dette er spennende dokumentar-debutanter som ønsker å fremme veksten og interessen for norsk musikk.

Filmskaperne vil gå for dristig online distribusjon- og markedsføringsstrategi på flere plattformer. Blant annet rettet mot musikkelskere via Tidal og Spotify som satser mer og mer også på visuelt innhold. De vil publisere flere mini-dokumentarer gjennom produksjonsperioden basert på komplimenterende materialet til den endelige filmen. Med denne strategien ønsker de å engasjere målgruppen, samle følgere, i tillegg til å ha direkte kontakt med dem for å lære mer om hva publikumet vil ha, gjennom både utviklings- og produksjonsprosessen.

Produsent Joshua Hubbard og regissør David Solbjørg har tidligere søkt støtte til MADE uten hell men har på veien forbedret prosjektet betraktelig gjennom stort pågangsmot.

 

Format: DokumentarUtvikling

Produksjonsselskap: Twitchy Films AS

Produsent: Joshua Hubbard

Regi: David Solbjørg

Manus: David Solbjørg