MOR

Tilskudd: 350 000

Dato: 7. november 2018

Type tilskudd: KortfilmProduksjon

Om prosjektet

Synnøve leter etter sin rusavhengige datter Michelle på julaften. En fiksjon/dokumentar-hybrid der ekte mennesker spiller versjoner av seg selv, i en historie som ligger nært opptil deres egne liv.

Konsulentens vurdering:
Dette blir en realistisk og annerledes skildring av tabuet rusmisbrukeren og den medavhengige. Om hvordan man skal kunne forholde seg til et menneske som er på kanten av stupet. Hoppe med eller si hopp?

Gjennom Aslak Danbolts gripende manus blir Synnøve og Michelles virkelighet iscenesatt. Han balanserer godt det å kombinere det dokumentariske i deres relasjon med en dramatisert historie. Synnøve og Michelle har ikke tidligere erfaring med film, men spiller seg selv i scener tett på egne liv. De har jobbet frem og filmet improviserte scener sammen som tydelig viser at de fungerer godt foran kamera, de fremstår begge svært troverdig. Aslak Danbolt har lang erfaring med dokumentar og det føles både riktig og trygt at han benytter autentiske personer i denne kortfilmprosessen.

Danbolt hadde bl.a. hatt regien på suksessen Petter Uteligger som i 2016 ble nominert til fem Gullruter, og vant for Beste Dokumentarserie og Publikumsprisen. Hans kortfilm “Last Base” fra 2014 ble vist på over hundre festivaler, inkludert Tribeca og Chicago, og har vunnet 20 internasjonale priser.

Aslak Danbolt og produsent Khalid Maimouni fremstår som et sterkt og spennende team som går egne veier.

Format: KortfilmProduksjon

Produksjonsselskap: The End AS

Produsent: Khalid Maimouni

Regi: Aslak Danbolt

Manus: Aslak Danbolt