ReKonstruert Drammen

Tilskudd: 100 000

Dato: 29. oktober 2019

Type tilskudd: InteraktivUtvikling

Om prosjektet

ReKonstruert: Drammen er en interaktiv rekonstruksjon av Drammen by slik den fremstod rundt 1910. Bygninger, gateløp, natur, transportmidler, mennesker, dyr og objekter er 3D-modellert for hånd basert på et omfattende referansemateriale og satt sammen til et levende miljø som kan utforskes og samhandles med fra gatenivå. Spilleren vil kunne oppleve og ta del i byens folkeliv, arbeidsliv og kulturliv på en måte som viser byens historie på en naturlig måte uten at det oppleves som historieundervisning.

Spillet utvikles i samarbeid med eksperter i lokalhistorie for å sikre at byen skildres på en historisk korrekt og realistisk måte.

Konsulentens vurdering

Mats Jørgensen arbeidet med historiske rekonstruksjoner og spill i prosjektet Oslo Havn 1798 da han var en del av utviklermiljøet til Tidvis. Nå flytter han fokus til Drammen for å rekonstruere bymiljøet rundt forrige århundreskifte.

Det er den store mengden arkivmateriell som er tilgjengelig som har inspirert Jørgensen, som samarbeider med byhistoriker Jo Sellæg om prosjektet. Det ambisiøse prosjektet ønsker å bruke spillmekanikk som en drivkraft til å utforske det historiske materialet og å samarbeide med lokale aktører for å skape en engasjerende opplevelse for spillerne.

Format: InteraktivUtvikling

Produksjonsselskap: Monsterfish AS

Produsent: Mats Jørgensen

Regi: Mats Jørgensen

Manus: Mats Jørgensen