The First Supper

Tilskudd: 200 000

Dato: 29. oktober 2019

Type tilskudd: DokumentarProduksjon

Om prosjektet

På sekstitallet var hippiene forkjempere for den seksuelle revolusjonen, og de kunne gjøre det uten livvakter som beskyttelse. I 2019 er det en kvinnelig imam i Berlin som krever en seksuell revolusjon innen Islam. Hun har to fatwaer og fem livvakter. Denne filmen viser hennes indre styrke og hennes humoristiske livsanskuelse.

Konsulentens vurdering

Fortellinger om de liberale motkreftene innenfor Islam er viktige, både for enkeltmennesker og for oss som storsamfunn. The First Supper er først og fremst et portrett av Seyran Ates, jurist, forfatter og imam og grunnlegger av den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin. I moskeen, som allerede har fått avleggere i Tyskland og Storbritannia, ber menn og kvinner sammen og det er forbudt å tildekke ansiktet. Ates’ politiske arbeid for kvinners rettigheter og mot tvangsekteskap og ekteskap med barn har skapt avtrykk i Tyskland. Nå arbeider hun for å grunnlegge en liberal moske i Skandinavia.

Nefise Lorentzen følger Ates over hele verden, også til Norge, hvor hun nylig er tildelt Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. The First Supper er en lekfull blanding av nyhetsbilder, intervju og poetiske sekvenser som utforsker drivkreftene bak hennes virksomhet og de personlige og sosiale kostnadene av valgene hennes.

Format: DokumentarProduksjon

Produksjonsselskap: Integral Film og Litteratur AS

Produsent: Jørgen Lorentzen

Regi: Nefise Özkal Lorentzen

Manus: Nefise Özkal Lorentzen

Foto: Anders Hoft, Animasjon: Simon Valentine , Musikk: Geir Johnson Sang: Siri Torjesen, Konsept utvikling: Adrian Özkal Lorentzen, klipp: Morten Haslerud