The Green Team

Tilskudd: 150 000

Dato: 29. august 2018

Type tilskudd: DokumentarUtvikling

Om prosjektet

The Green Team er en film med karakterdrevne historier om drømmer, tap og seire på gressmatta, på et bakteppe av økonomisk maktspill. For det pakistanske landslaget er spillet som foregår på banen overstyrt av at en maktkamp der penger og status er viktigere enn ferdigheter med ballen.

 

Konsulentens vurdering
Et utrolig spennende prosjekt, en politisk sportsdokumentar, fra et land hvor ikke alle ønsker å være korrupte, men hvor systemet er laget slik at man må være det.

Igjen går regissør Adel Khan Farooq løs på lukkede miljøer. Sammen med den veletablerte produsenten KriStine Skaret vil han bruke fotballsituasjonen i Pakistan til å vise hvordan korrupsjonen fungerer i praksis og hvordan dette går utover de mest sårbare i samfunnet. Blant annet ved å følge den pakistanske fotballpresidenten Faisal Saleh Hayat og spillere som forteller personlige historier fra gressmatta. Prosjektet har unik tilgang til aktørene, et stort internasjonalt potensial, og en veldig lovende produsent/ regissør konstellasjon. De er godt forberedt på et langt løp fram mot en lansering opp mot WM i 2022.

Format: DokumentarUtvikling

Produksjonsselskap: Stray Dog Productions AS

Produsent: KriStine Ann Skaret

Regi: Adel Khan Farooq