To the barefooted kids who catch crabs

Tilskudd: 100 000

Dato: 24. juni 2019

Type tilskudd: DokumentarUtvikling

Om prosjektet

Med den umiddelbare og følelsesmessige påvirkning som VR har på seeren ønsker vi å skape en film som etterlater en dypere forståelse av havets mektighet – som langt overgår mennesket og som er opprinnelse til alt liv og dermed et fundament for vår eksistens. Dokumentaren blir en visuell monolog om et menneske i møte med havet, et element vi aldri fullt vil kunne kontrollere.

 

Konsulentens vurdering

Med Virtual Reality kan filmskapere gi publikum altoppslukende opplevelser, av andre menneskers opplevelser eller av andre miljøer. Hilde Kjøs vil gi oss en poetisk opplevelse av havet og naturens storhet, gjennom portrettet av seiler og marinebiolog Andreas B. Heide.

I VR mister filmskaperen kontroll over publikums blikk, et godt valg av plattform for en opplevelse av overveldende naturkrefter og ydmykhet ovenfor miljøutfordringene vi står ovenfor. Kombinasjonen av Kjøs som historieforteller, Schnöller som VR-fotograf med erfaring med havet som element, og Stargate Media som VR-produsent og -distributør borger for et spennende samarbeid.

Format: DokumentarUtvikling

Produksjonsselskap: Stargate media AS

Produsent: Bjørn Morten Nerland

Regi: Hilde Kjøs

Manus: Hilde Kjøs og Fabrice Schnöller

Foto: Fabrice Schnöller