Viken UNG – Dokumentarfilmverksted

Vi søker unge filmskapere med en lidenskap og interesse for film, og dokumentarfilm spesielt. Vårt mål for verkstedet er å skape et nettverk av unge dokumentarinteresserte i Viken-fylkene, og bidra til at deltakerne utvikler egne dokumentarfilmprosjekter.

Martin Pedersen krediteres Adrian Seippel

Forløpet vil være en kombinasjon av felles samlinger og individuelt arbeid med egne prosjekter. Verkstedet ledes av profesjonelle dokumentarfilmskapere med tilknytning til Viken-regionen og Viken filmsenter. Bård Kjøge Rønning fra Antipode Films vil være hovedveileder.

Søkerne må ha en tilknyttning til enten Akershus, Buskerud, Vestfold eller Østfold. Verkstedet vil bestå av tilsammen fire samlinger med oppstart 23. mars, og vil avsluttes med en presentasjon av prosjektene på dokumentarfilmfestivalen Nordic Docs i Fredrikstad 28. til 31. mai.

I søknaden må du gi en kort beskrivelse av deg selv, hvorfor du ønsker å delta, alder og tilknytning til Viken-regionen.

Søknaden sendes til ung@vikenfilmsenter.no innen 13. mars.
Merk eposten med Dokumentarfilmverksted 2015.

Bildet er hentet fra en dokumentar om Norges største bankraner, Martin Pedersen, som ranet 19 banker på 70 og 80-tallet. Prosjektet, uviklet av Adrian Seippel, var en del av fjorårets forløp, og mottok senere utviklingsstøtte fra Viken filmsenter.

Foto: Adrian Seippel